- პორცია: 4 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: -
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
სპაგეტი კრევეტებით ნაღების ტომატის სოუსში არის მარტივი კერძი ჩვეულებრივი ლანჩისთვის ან ვახშმისთვის. ის სწრაფად მზადდება, მაგრამ გამოდის გემრიელი და ცოტა სადღესასწაულოც კი.
ამ კერძის გემო ძალიან კარგია. მომწონს სპაგეტი კრევეტებით ნაღების ტომატის სოუსში, სიმარტივისა და მომზადების სიჩქარის შერწყმის გამო შედეგი შთამბეჭდავია. ერთადერთი, რაც უფრო სწრაფია, არის ათქვეფილი კვერცხის შეწვა - მაგრამ „სერიოზულობით“ მას ვერ შეედრება ესეთი მაკარონი :) სპაგეტი კრევეტებით ნაღების ტომატის სოუსში პოპულარულია იტალიის სანაპირო რაიონებში, სადაც მას ამზადებენ დაახლოებით იგივენაირად, როგორც ამ რეცეპტში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ტაფაზე მოათავსეთ პომიდორი, ხახვი, ჩილის ფანტელები, ორეგანო, ნიორი და ზეთი და მოაყარეთ წიწაკა. დადგით საშუალო ცეცხლზე.
- დაუმატეთ ღვინო და ადუღეთ, სანამ ღვინო თითქმის მთლიანად არ აორთქლდება (ცოტა სითხე უნდა დარჩეს).
- გაწმენდილ კრევეტებს მოასხით ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი.
- შეწვით კრევეტები საშუალო მაღალ ცეცხლზე , ფაქტიურად 3-4 წუთის განმავლობაში.
- როგორც კი ტაფაში არსებული სითხე თითქმის მთლიანად აორთქლდება, დაუმატეთ მას ნაღები.
- შემდეგ დაამატეთ კრევეტები.
- ვამზადებთ სოუს საშუალო ცეცხლზე 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ტაფაში ჩაამატეთ მოხარშული სპაგეტი.
- მოურიეთ, მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი და ეგრევე მიირთვით. Გ
- გემრიელად მიირთვით! :)
სპაგეტი კრევეტით ნაღების და ტომატის სოუსში
- პორცია: 4 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: -
- სირთულე:
საშუალო
სპაგეტი კრევეტებით ნაღების ტომატის სოუსში არის მარტივი კერძი ჩვეულებრივი ლანჩისთვის ან ვახშმისთვის. ის სწრაფად მზადდება, მაგრამ გამოდის გემრიელი და ცოტა სადღესასწაულოც კი.
ამ კერძის გემო ძალიან კარგია. მომწონს სპაგეტი კრევეტებით ნაღების ტომატის სოუსში, სიმარტივისა და მომზადების სიჩქარის შერწყმის გამო შედეგი შთამბეჭდავია. ერთადერთი, რაც უფრო სწრაფია, არის ათქვეფილი კვერცხის შეწვა - მაგრამ „სერიოზულობით“ მას ვერ შეედრება ესეთი მაკარონი :) სპაგეტი კრევეტებით ნაღების ტომატის სოუსში პოპულარულია იტალიის სანაპირო რაიონებში, სადაც მას ამზადებენ დაახლოებით იგივენაირად, როგორც ამ რეცეპტში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ტაფაზე მოათავსეთ პომიდორი, ხახვი, ჩილის ფანტელები, ორეგანო, ნიორი და ზეთი და მოაყარეთ წიწაკა. დადგით საშუალო ცეცხლზე.
- დაუმატეთ ღვინო და ადუღეთ, სანამ ღვინო თითქმის მთლიანად არ აორთქლდება (ცოტა სითხე უნდა დარჩეს).
- გაწმენდილ კრევეტებს მოასხით ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი.
- შეწვით კრევეტები საშუალო მაღალ ცეცხლზე , ფაქტიურად 3-4 წუთის განმავლობაში.
- როგორც კი ტაფაში არსებული სითხე თითქმის მთლიანად აორთქლდება, დაუმატეთ მას ნაღები.
- შემდეგ დაამატეთ კრევეტები.
- ვამზადებთ სოუს საშუალო ცეცხლზე 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ტაფაში ჩაამატეთ მოხარშული სპაგეტი.
- მოურიეთ, მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი და ეგრევე მიირთვით. Გ
- გემრიელად მიირთვით! :)
შეიძლება მოგეწონოთ