- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ეს კერძი არის მდიდარი, ნოყიერი და არომატული, სადაც ნაზი ხბოს ხორცი შერწყმულია მრავალფეროვან, სეზონურ ბოსტნეულთან და უხვად არის შეზავებული მწვანილით.
ინგრედიენტები
დამზადება
- დაჭერით ხბოს ხორცი და ქონი (ან კარაქი) პატარა ნაჭრებად. გაატარეთ ისინი ხორცსაკეპ მანქანაში წვრილი ცხაურით ან დააბლენდერეთ ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- გაასუფთავეთ ხახვი და ნიორი, წვრილად დაჭერით ან გაატარეთ საპრესში.
- თასში შეაერთეთ ხორცისა და ქონის ფარში, დაუმატეთ: ხახვი, ნიორი, მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი. კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე.
- ზილეთ ფარში ხელით ან კოვზით რამდენიმე წუთის განმავლობაში, რათა ის უფრო ელასტიკური გახდეს და კარგად შეინარჩუნოს ფორმა.
- გარეცხეთ ნატურალური გარსი გამდინარე ცივ წყალში, შემდეგ დაალბეთ თბილ წყალში 15 წუთის განმავლობაში, რომ დარბილდეს.
- წამოაცვით გარსი სოსისებისთვის განკუთვნილ სპეციალურ საცმზე ან გამოიყენეთ ხორცსაკეპი მანქანა გარსის ამოსავსები საცმით.
- ფრთხილად ამოავსეთ გარსი ფარშით, მოერიდეთ ჰაერის ბუშტუკების წარმოქმნას. არ შეავსოთ ზედმეტად მჭიდროდ, რათა სოსისები არ გაიხეს.
- გარსის ბოლოები შეკარით ძაფებით ან დაამაგრეთ სამაგრებით, ჩამოაყალიბეთ დაახლოებით 15–20 სმ სიგრძის სოსისები.
- ქვაბში აადუღეთ წყალი. სოსისები ჩაუშვით მდუღარე წყალში და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მომზადდება.
- ამოიღეთ სოსისები წყლიდან, გააჩერეთ ცოტა ხნით, რომ შეგრილდეს, და მიიტანეთ ცხელი, მდოგვთან, პირშუშხასთან (ხრენთან) ან ახალ პურთან ერთად.
ხბოს სოსისები
- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
ეს კერძი არის მდიდარი, ნოყიერი და არომატული, სადაც ნაზი ხბოს ხორცი შერწყმულია მრავალფეროვან, სეზონურ ბოსტნეულთან და უხვად არის შეზავებული მწვანილით.
ინგრედიენტები
დამზადება
- დაჭერით ხბოს ხორცი და ქონი (ან კარაქი) პატარა ნაჭრებად. გაატარეთ ისინი ხორცსაკეპ მანქანაში წვრილი ცხაურით ან დააბლენდერეთ ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- გაასუფთავეთ ხახვი და ნიორი, წვრილად დაჭერით ან გაატარეთ საპრესში.
- თასში შეაერთეთ ხორცისა და ქონის ფარში, დაუმატეთ: ხახვი, ნიორი, მარილი, პილპილი და მუსკატის კაკალი. კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი კონსისტენციის მიღებამდე.
- ზილეთ ფარში ხელით ან კოვზით რამდენიმე წუთის განმავლობაში, რათა ის უფრო ელასტიკური გახდეს და კარგად შეინარჩუნოს ფორმა.
- გარეცხეთ ნატურალური გარსი გამდინარე ცივ წყალში, შემდეგ დაალბეთ თბილ წყალში 15 წუთის განმავლობაში, რომ დარბილდეს.
- წამოაცვით გარსი სოსისებისთვის განკუთვნილ სპეციალურ საცმზე ან გამოიყენეთ ხორცსაკეპი მანქანა გარსის ამოსავსები საცმით.
- ფრთხილად ამოავსეთ გარსი ფარშით, მოერიდეთ ჰაერის ბუშტუკების წარმოქმნას. არ შეავსოთ ზედმეტად მჭიდროდ, რათა სოსისები არ გაიხეს.
- გარსის ბოლოები შეკარით ძაფებით ან დაამაგრეთ სამაგრებით, ჩამოაყალიბეთ დაახლოებით 15–20 სმ სიგრძის სოსისები.
- ქვაბში აადუღეთ წყალი. სოსისები ჩაუშვით მდუღარე წყალში და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მომზადდება.
- ამოიღეთ სოსისები წყლიდან, გააჩერეთ ცოტა ხნით, რომ შეგრილდეს, და მიიტანეთ ცხელი, მდოგვთან, პირშუშხასთან (ხრენთან) ან ახალ პურთან ერთად.
შეიძლება მოგეწონოთ