ყველის სოუსი ხალაპენიოთი

ყველის სოუსი ხალაპენიოთი

სოუსი 0 ბოლო განახლება: Dec 15, 2025 შექმნილია: Dec 14, 2025
ყველის სოუსი ხალაპენიოთი
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს არის კრემისებრი, მდიდარი და ინტენსიური გემოს მქონე სოუსი, რომელიც ნებისმიერ კერძს ამერიკულ-მექსიკურ, ხალისიან ხასიათს ანიჭებს. მისი გლუვი, აბრეშუმისებრი ტექსტურა და ყველის ნოყიერი გემო იდეალურად ერწყმის ხალაპენიოს წიწაკის ცეცხლოვან პიკანტურობას.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. საშუალო ზომის ქვაბში ან სქელძირიან ტაფაში საშუალო ცეცხლზე გაადნეთ კარაქი.
  2. როგორც კი კარაქი გადნება, დაამატეთ ფქვილი. სწრაფად ურიეთ და მოამზადეთ პასტა. ხარშეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებს ღია ოქროსფერ შეფერილობას (ეს ხელს უწყობს ფქვილის უმი გემოს მოცილებას).
  3. თანდათანობით დაამატეთ რძე (პატარა ულუფებით) და განუწყვეტლივ ურიეთ, რომ არ წარმოიქმნას კოშტები.
  4. როდესაც მთელ რძეს დაამატებთ და სოუსი ერთგვაროვანი გახდება, მიიყვანეთ ადუღებამდე. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ სოუსი არ შესქელდება.
  5. ცეცხლიდან გადმოდგით ქვაბი. ეს მნიშვნელოვანია, რათა ყველი თანაბრად და კრემისებურად გადნეს.
  6. დაამატეთ გახეხილი ყველი ჩედარი მცირე ულუფებით, ყოველ ჯერზე კარგად ურიეთ, სანამ ყველი მთლიანად არ გადნება.
  7. როგორც კი სოუსი გახდება გლუვი და კრემისებრი, დაამატეთ დაჭრილი ხალაპენიო, ნიორი, მარილი, შავი პილპილი და კაიენის წიწაკა (თუ იყენებთ).
  8. კარგად მოურიეთ და გასინჯეთ. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი ან წიწაკა.

ყველის სოუსი ხალაპენიოთი



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი

ეს არის კრემისებრი, მდიდარი და ინტენსიური გემოს მქონე სოუსი, რომელიც ნებისმიერ კერძს ამერიკულ-მექსიკურ, ხალისიან ხასიათს ანიჭებს. მისი გლუვი, აბრეშუმისებრი ტექსტურა და ყველის ნოყიერი გემო იდეალურად ერწყმის ხალაპენიოს წიწაკის ცეცხლოვან პიკანტურობას.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. საშუალო ზომის ქვაბში ან სქელძირიან ტაფაში საშუალო ცეცხლზე გაადნეთ კარაქი.
  2. როგორც კი კარაქი გადნება, დაამატეთ ფქვილი. სწრაფად ურიეთ და მოამზადეთ პასტა. ხარშეთ 1-2 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მიიღებს ღია ოქროსფერ შეფერილობას (ეს ხელს უწყობს ფქვილის უმი გემოს მოცილებას).
  3. თანდათანობით დაამატეთ რძე (პატარა ულუფებით) და განუწყვეტლივ ურიეთ, რომ არ წარმოიქმნას კოშტები.
  4. როდესაც მთელ რძეს დაამატებთ და სოუსი ერთგვაროვანი გახდება, მიიყვანეთ ადუღებამდე. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე რამდენიმე წუთის განმავლობაში, სანამ სოუსი არ შესქელდება.
  5. ცეცხლიდან გადმოდგით ქვაბი. ეს მნიშვნელოვანია, რათა ყველი თანაბრად და კრემისებურად გადნეს.
  6. დაამატეთ გახეხილი ყველი ჩედარი მცირე ულუფებით, ყოველ ჯერზე კარგად ურიეთ, სანამ ყველი მთლიანად არ გადნება.
  7. როგორც კი სოუსი გახდება გლუვი და კრემისებრი, დაამატეთ დაჭრილი ხალაპენიო, ნიორი, მარილი, შავი პილპილი და კაიენის წიწაკა (თუ იყენებთ).
  8. კარგად მოურიეთ და გასინჯეთ. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი ან წიწაკა.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.